ΚΡΗΤΗ - ΤΥΝΗΣΙΑ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ

  8 Ημέρες   25/10 έως 2/11/2019

 

 

 

 

Τ Υ Ν Η Σ Ι Α

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΟΑΣΕΩΝ

 

Χαμμαμέτ, Τύνιδα, Μουσείο Μπαρντώ, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σάιντ, Μοναστίρ, Καϊρουάν, Γκάφσα, Τοζέρ, Νέφτα, Σέμπικα, Ταμέρζα, Ουνγκιζμέλ, Στο Ελ Τζερίντ, Κιμπίλι, Ντουζ, Ματμάτα, Ελ Τζεμ, Σους, Πορτ Ελ Καντάουι

 

Μια απίθανη εκδρομή επενδυμένη με εξωτική πανδαισία

Ταξιδεύοντας στην Τυνησία μπορείτε να δείτε τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, που θυμίζουν τον τεράστιο πολιτισμό αλλά και την επιρροή της άλλοτε κραταιάς χώρας. Η ιστορία της Τυνησίας είναι κάτι σαν τη γευστική πλούσια κουζίνα της: γεμάτη ξακουστές διαδρομές στη Γαλλία, την Αφρική, τη Μέση ανατολή, τη Μεσόγειο και αλλού.

Η Τυνησία διαθέτει 1.400χλμ βελούδινων ακτών στη Μεσόγειο, ενώ στο νότιο τμήμα της συναντά τη απέραντη έρημο Σαχάρα και τη χώρα των Βεδουίνων, που, λόγω της μοναδικότητάς της,  χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό σε παγκόσμια επιτυχημένες κινηματογραφικές υπερπαραγωγές όπως «ο Πόλεμος των Άστρων», «ο Άγγλος Ασθενής» και πολλές άλλες.

Στο βόρειο τμήμα της, πανύψηλα βουνά, απέραντα δάση, οπωροφόρα δέντρα, πυκνή παρθένα βλάστηση και γάργαρα νερά συνθέτουν ένα εντελώς συναρπαστικό, πρωτόγνωρο και εκστατικό τοπίο.

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

ñ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:      ð ΑΘΗΝΑ - ΤΥΝΙΔΑ -ΑΘΗΝΑ

ã ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΟΛΑ (4) -5*****

ä ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με μπουφέδες, και σάντουιτς για τη διαδρομές!

ä ΠΟΙΚΙΛΟ ΓΕΥΜΑ ή ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

v ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΑ

S ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΤΥΝΙΔΑ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ  - ΤΟΖΕΡ - ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΕΣ ΟΑΣΕΙΣ - ΝΤΟΥΖ - ΜΑΤΜΑΤΑ – ΣΦΑΞ - ΕΛ ΤΖΕΜ -  ΣΟΥΣ  -  ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΓΙΑΣΜΙΝ ΧΑΜΜΑΜΕΤ κ.ά.

Q ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΩΓΛΗ (όπου μπορούμε να αλέσουμε μόνοι μας σιτάρι)

 

® ä å º ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΤΕΝΤΑ ΒΕΔΟΥΙΝΩΝ Το ποτό δικό μας...

 

v      ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, από/σε ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ με κλιματιζόμενα Πούλμαν

 

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ – ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

&ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΨΟΓΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ &. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι Αεροδρομίων - Επίναυλος Καυσίμων:     Σύνολο 175€ Μουσεία-Αρχαιολογικοί χώροι: 25€.

 (Το διαβατήριο πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την επιστροφή )

 

Κόστος: 590 - Προκαταβολή: 140€ - Υπόλοιπο: σε 5 Μηνιαίες Δόσεις

Δόσεις:  30/9 - 30/10 - 30/1130/12 - 30/1/2020,  90€  κάθε μήνα

 

ÈΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ, Όπως πάντα με προτεραιότητα κράτησης.

Πρόεδρος Κ. Κρητικός: 6932455999     Γεν. Γραμματέας Χ. Σκολαρίκος: 2104149473

 

ëΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων.

Η συμμετοχή μπορεί να αφορά και μη μέλη του Συλλόγου, εφόσον γίνουν έγκαιρα κρατήσεις θέσεων.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα ακολουθεί

Þ

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΡΙΑ - ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΥΠΛ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

 

                                                                                                                                             

 

 

 

Μεγάλος Γύρος Οάσεων

 

 

 

 

8(9)ήμερο αεροπορικό ταξίδι από 25/10 έως 2/11/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια εξωτική εκδρομική πανδαισία

 

Ταξιδεύοντας στην Τυνησία μπορείτε να δείτε όλα τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, πού θυμίζουν τον

τεράστιο πολιτισμό  αλλά   και  την  επιρροή   της   άλλοτε κραταιάς χώρας.

 

Η  ιστορία  της  Τυνησίας  είναι  κάτι  σαν  τη   γευστική πλούσια κουζίνα της:  γεμάτη ξακουστές  διαδρομές στη Γαλλία, την Αφρική, τη Μέση ανατολή  τη Μεσόγειο  και αλλού.

 

Η  Τυνησία  διαθέτει  1.400χλμ  βελούδινων  ακτών στη Μεσόγειο, ενώ   στο νότιο τμήμα της συναντά την απέραντη έρημο Σαχάρα και τη χώρα των Βεδουίνων, πού, λόγω της μοναδικότητάς της, χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό σε παγκόσμια επιτυχημένες κινηματογραφικές υπερπαραγωγές όπως ο Πόλεμος των Άστρων, ο  Άγγλος Ασθενής κ.α..

 

Στο βόρειο τμήμα της, πανύψηλα βουνά , απέραντα δάση, οπωροφόρα   δέντρα,    πυκνή     παρθένα    βλάστηση και γαργάρα νερά, συνθέτουν εάν εντελώς   συναρπαστικά πρωτόγνωρο, εκστατικό  τοπίο.

 

 

 

 

 

Ο νότος της Τυνησίας αποτελεί το πιο όμορφο και γραφικό κομμάτι της χώρας, καθώς εκεί στα σύνορα με τη Σαχάρα, βρίσκονται Βερβέρικα χωριά, σε ένα τοπίο εκκεντρικό και μοναδικό σε ομορφιά.

 

Η απεραντοσύνη της μεγαλύτερης ερήμου του κόσμου σε συνδυασμό με τις καταπράσινες οάσεις, κατάφυτες ως επί το πλείστον από φοινικόδεντρα, είναι στοιχεία φυσικής ομορφιάς που σου κόβουν στην κυριολεξία την ανάσα.

 

Από την άλλη μεριά πάλι η βορειοανατολική πλευρά της χώρας, που βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα έχει κλίμα καθαρά εύκρατο. Πεδιάδες και λόφοι κοντά στη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο πλούσιο σε ελαιώνες.

 

Τα Μοναστίρ, Σους, Χαμμαμέτ, Πορτ Ελ Καντάουϊ, είναι φημισμένα παραθεριστικά θέρετρα που ελκύουν εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς διαθέτουν καταπληκτικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα με όλες τις ανέσεις και δυνατότητες για σπορ και διασκέδαση, διάθεση προσωπικού μπάτλερ για σωματικό και ψυχοπνευματικό μασάζ! και άλλες πιο ιδιαίτερες παροχές προσωπικής ευεξίας και ανάτασης!!

 

 

Αλλά ακόμη και εκείνοι που ενδιαφέρονται για την ιστορία της χώρας, θα εκπλαγούν.

 

Η Τυνησία απετέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και φέρει σήμερα μια πλούσια ιστορία 3000 ετών. Ρωμαίοι, Άραβες, Τούρκοι, Φοίνικες και τέλος Γάλλοι έδωσαν ο καθένας από κάποιο στοιχείο πολιτισμού που σήμερα συνθέτει τη σύγχρονη Τυνησία.

 

 


 

 

ΑΝΑ ΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

Ένα ταξίδι σε ένα από τα στολίδια της Βορείου Αφρικής όπου τα ρωμαϊκά ερείπια και τα παραλιακά θέρετρα ανταγωνίζονται για να κερδίσουν την προσοχή των ταξιδιωτών

 

Τυνησία, το απόλυτο value for money ταξίδι του φετινού καλοκαιριού. Με διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία και ημιδιατροφή καθημερινά. Γνωρίστε την Τυνησία και την πλούσια πολιτιστική της παράδοση,  συνοδευόμενοι από πολύπειρο αρχηγό/συνοδό. Ζήστε στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες της Χαμμαμέτ, αφεθείτε στη μαγεία της Σαχάρα και των οάσεων της και απολαύστε την εμπειρία μιας βόλτας με καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου

 

Η καλύτερη ταξιδιωτική πρόταση του 2019, είναι εδώ!

 

 

 

Ημε ρήσια περιγραφή Προγράμματος

 

    i Αγαπητά μέλη και φίλοι συνταξιδιώτες, μας ενημερώνουμε ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση της Aegean Air Lines ότι από 10/10/2019 διακόπτει τις απευθείας πτήσεις προς Τύνιδα, εξετάσαμε όλες τις προσφερόμενες εναλλακτικές λύσεις για

                                απευθείας πτήση προς και από Τύνιδα.

 

Αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν να επιτύχουμε μια ιδιαίτερα δελεαστική και συμφέρουσα λύση, όπως ακριβώς αναλύεται στη συνέχεια, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, οπότε το πρόγραμμα διαμορφώνεται όπως περιγράφεται στη συνέχεια.

 

 

 

 

 

1η ημέρα – Παρασκευή 25/10

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

F Συγκέντρωση στις 25/10 και ώρα 20.00 στο Λιμάνι του Πειραιά (στην αποβάθρα προσάραξης του πλοίου KNOSSOS PALACE, με αναχώρηση στις 21.00 για το Ηράκλειο Κρήτης.

 

Μετά την επιβίβαση στο πλοίο θα μας διατεθούν (με έξοδα του Συλλόγου), 4κλινες εσωτερικές καμπίνες για την διαμονή μας έως την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου την επομένη το πρωί (26/10), στις 06.30πμ.

 

Τ Υ Ν Η Σ Ι Α

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΟΑΣΕΩΝ

 

Χαμμαμέτ, Τύνιδα, Μουσείο Μπαρντώ, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σάιντ, Μοναστίρ, Καϊρουάν, Γκάφσα, Τοζέρ, Νέφτα, Σέμπικα, Ταμέρζα, Ουνγκιζμέλ, Στο Ελ Τζερίντ, Κιμπίλι, Ντουζ, Ματμάτα, Ελ Τζεμ, Σους, Πορτ Ελ Καντάουι

 

 

 

2η ημέρα - Σάββατο 26/10

 

     ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑ - ΧΑΜΜΑΜΕΤ

 

Μετά την αποβίβαση μεταφορά μας στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου για απευθείας πτήση στην Τύνιδα με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος από το πλέον άρτια οργανωμένο και αξιόπιστο ταξιδιωτικό Γραφείο GREFIS TRAVEL IN VELVETâ.

 

Άφιξη στο αεροδρόμιο Enfidha  της Τύνιδας - μετά πτήση διάρκειας μίας (1) ώρας και 35 λεπτά – και υποδοχή μας υποδοχή από τον ξεναγό μας και τον αντιπρόσωπό μας.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη ΧΑΜΜΑΜΕΤ. Χρόνος στη διάθεσή μας για ένα φρεσκάρισμα, ή/και ζεστό Τζακούζι, μια χαλαρωτική Σάουνα, μια βίλτα πέριξ στο κήπο η/και ότι άλλο μας ευχαριστεί.

 

Το απόγευμα περιήγηση στο τουριστικό θέρετρο Χαμμαμέτ και στη Μεσογειακή Μεδίνα του. Θα επισκεφθούμε τη Ναμπέλ, μια αρχαία πόλη που ιδρύθηκε από τους Έλληνες και έφερε το όνομα Νεάπολη.

Σήμερα η Ναμπέλ αποτελεί σπουδαίο τουριστικό θέρετρο της χώρας λόγω των μεγάλων σε μήκος παραλίων της που είναι αμμώδεις και με πεντακάθαρα νερά. Επιπλέον φημίζεται για τα ποικίλα είδη λαϊκής τέχνης και ειδικά τις εντυπωσιακές καλαθοπλεκτική, αγγειοπλαστική, χαλκοπλαστική κ.λπ., καθώς επίσης και για την τοπική καραμελοποιία και τα διεθνώς ζηλευτά ζαχαρωτά της.

 

Πριν το βραδάκι, επιστροφή στο ξενοδοχείο για το εκλεκτό δείπνο μας. Μετά το τερπνό ακολουθεί το ωφέλιμο οπότε… ώρα για «νάνι». Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα - Κυριακή 27/10

 

ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΤΥΝΙΔΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΑΡΝΤΩ - ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ - ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΙΝΤ

 

Πλούσιο (πιστεύουμε!) πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Τυνησίας την συναρπαστική Τύνιδα.

 

Άφιξη στην ΤΥΝΙΔΑ και στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντώ, όπου θα θαυμάσουμε μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές ψηφιδωτών στον κόσμο, τα οποία προσομοιάζουν με χειροποίητα κεντήματα, σπάνιας γεωμετρικής τέχνης.

 

Στη συνέχεια διασχίζοντας  τις κεντρικές λεωφόρους  της Τύνιδας, θα επισκεφθούμε το χώρο όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Τυνησίας και το Τέμενος Ζιτούνα.

 

Κατηφορίζοντας θα μπούμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Τύνιδας.

Αφού ολοκληρώσουμε (ποτέ) την επίσκεψη και τις συμφέρουσες αγορές μας στα σουκς, θα φθάσουμε στην πύλη της εισόδου της Μεδίνας και ακολούθως μπαίνουμε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα. Είναι μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Τύνιδας και εκεί βρίσκεται και το σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Χρόνος στη διάθεσή μας, για κάποιο κουτσομπολιό μαζί με ένα γνήσιο τυνήσιο γλύκισμα και το κυριότερο για την «ανάγκη» μας!.

 

Συνεχίζοντας, ύστερα από μία μικρή διαδρομή, θα περάσουμε τη λίμνη Ντου Λακ της Τύνιδας και θα φθάσουμε στην κοσμο-τραγουδισμένη Καρχηδόνα  όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαίο θέατρό της καθώς και τις Θέρμες του Αντονίνου.

 

Ακολούθως θα μεταφερθούμε στο γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σάιντ με την ανδαλουσιάνικη αρχιτεκτονική του, την απίθανη πανοραμική θέα του στη Μεσόγειο και την όμορφη μαρίνα του.

Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, σε ένα πανέμορφο καφενέ, ένα μοναδικό αραβικό καφέ ή το παραδοσιακό, χειριποίητο, τσάι-μέντα.

 

Επιστροφή με αυθεντικές του τόπου εντυπώσεις, στο άνετο “VIP ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα πάρουμε το ποικίλο παραδοσιακό και μη, βραδινό μας (προσοχή, προσφέρεται και 2ο, ή και 3ο πιάτο ειδικά στους ‘πτωχούς’ αλλά και περήφανους ταυτόχρονα Έλληνες (λόγω της διεθνώς γνωστής φτώχιας τους).

 

Διανυκτέρευση για όποιους επιθυμούν, ενώ για κάποιους άλλους έξοδος -στην τύχη - και ότι τυχερό προκύψει, χάριν βέβαια της εθιμοτυπίας και μόνο. Θα το δοκιμάσουμε, κι όποιος αντέξει θα λέγαμε...

 

 

4η ημέρα - Δευτέρα 28/10,       η πατρίδα  μας γιορτάζει  P

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα ελεύθερη για προσωπικές δραστηριότητες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα - Τρίτη 29/10,

 

ΧΑΜΜΑΜΕΤ - ΜΟΝΑΣΤΙΡ - ΚΑΙΡΟΥΑΝ - ΓΚΑΦΣΑ - ΤΟΖΕΡ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Τοζέρ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Μοναστίρ, πανεπιστημιούπολη και γενέτειρα του επί χρόνια απελευθερωτή και προέδρου της Τυνησίας Μπουργκίμπα και επίσκεψη στο μαυσωλείο του. Αναχώρηση και άφιξη στην Καϊρουάν και περιήγηση της πόλης με επισκέψεις στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, το τέμενος του συντρόφου του προφήτη(κουρέα), με τα περίφημα αραβουργήματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με το πρώτο ιερό Τέμενος  που χτίστηκε στη βόρεια Αφρική. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μεντίνα, με την ενδιαφέρουσα αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Επίσκεψη σε εργαστήριο χειροποίητων χαλιών για να θαυμάσουμε την περιβόητη παραδοσιακή τέχνη της Καιρουάν. Αναχώρηση με μία διαδρομή δίπλα στους πρόποδες του Άτλαντα. Περνώντας από την Γκάφσα φθάνουμε στην μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, το ΤΟΖΕΡ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. πολυκατοικία μας (βλ. ξενοδοχείο μας). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα - Τετάρτη 30/10,

 

    ΤΟΖΕΡ-ΝΕΦΤΑ-ΣΕΜΠΙΚΑ-ΤΑΜΕΡΖΑ-ΟΥΝΓΚΙΣΜΕΛ

 

Πλούσιο πρωινό, όπως πάντα στο VIP ξενοδοχείο μας.

Και να που ήρθε η ώρα των φοβερών καβαλάρηδων της «φόρμουλας των Οάσεων» (δικός μας ορισμός, με copy right παρακαλώ και μάλιστα διεθνώς κατοχυρωμένος!).

 

Επιβίβαση λοιπόν σε jeep 4X4 (υποχρεωτικά στη διάρκεια της διαδρομής η ζώνη ασφαλείας έ). Ξεκινάμε από την αφετηρία των αγώνων της «φόρμουλας των Οάσεων» και επισκεπτόμαστε «το πανέρι» της Όασης της Νέφτα.

Μετέπειτα θα συνεχίσουμε με τις ορεινές Οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ, χαμένες στις τραχιές οάσεις του Άτλαντα, όπου  βρίσκεται ανέγγιχτο και το στούντιο που γυρίστηκε η ταινία «ο Πόλεμος των Άστρων».

 

Επιστροφή στο κατάλυμά μας, στο high ξενοδοχείο της Τοζέρ. Χρόνος για χαλάρωση στο ξενοδοχείο (μας χρειάζεται πάραυτα και προσωπικά, συγνώμη κιόλας, αλλά δεν το διαπραγματεύομαι (ως νεόκοπος δημοκράτης ων !).

 

 

 

 

 

 

Πολλάκις τοι και μωρός ανήρ κατακαίριον είπεν.

Πολλές φορές ακόμα και ένας ανόητος είπε κάτι εντελώς σωστό.

Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής

 

 

 

6ης ημέρα (συνέχεια)

 

Το απόγευμα περιήγηση στην πόλη της Τοζέρ με την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την αγορά της.

 

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη μεγαλύτερη όασης της Τυνησίας, την ομώνυμη Όαση της ΤΟΖΕΡ, όπου καθώς θα τη διασχίζουμε, θα αισθανθούμε την ατμόσφαιρα της όασης και την δροσιά της.

 

Κουραστήκατε; Εμείς ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι ΟΧΙ, κι έτσι δεν μας μένει άλλη επιλογή παρά να Συνεχίσουμε την περιεκτική εκδρομή μας (χωρίς περικοπές όπως συνήθως επιλέγουν άλλοι, για κάποια ευρώ όφελος).

 

Πάμε λοιπόν αγαπητοί φίλοι του Πανελλήνιου Συλλόγου πληροφορικής Δημοσίου, να επισκεφτούμε τον περίφημο Ζωολογικό κήπο της Όασης, όπου και θα δούμε ζώα της ερήμου.

Η διαδρομή αυτή προαιρετικά (έξοδα ατομικά) μπορεί να γίνει με Παϊτόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετά το δείπνο επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σάριετ, όπου θα δούμε εικόνες από την ιστορία της χώρας, από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, και θα ακούσουμε την ιστορία «1.000 και 1 νύχτες». Διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα - Πέμπτη 31/10,

 

    ΤΟΖΕΡ - ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ – ΚΙΜΠΙΛΗ - ΝΤΟΥΖ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας.

Αναχώρηση για την Ντουζ, την πόρτα της ερήμου, διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη του Σοτ Ελ Τζερίντ. Η επιφάνεια της λίμνης είναι καλυμμένη από αλάτι, όπου ιδιαίτερα μετά τη βροχή έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε παγετώνα.

 

Εδώ, στο Ελ Τζερίντ, βρίσκουμε και τα περίφημα τριαντάφυλλα της ερήμου. Σύντομη στάση για να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο.

 

Στη συνέχεια περνώντας από την Κιμπίλη με την όαση της, φθάνουμε στην επόμενη πανέμορφη όαση της Ντουζ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους αμμόλοφους.

 

Πριν τη δύση του ηλίου θα κάνουμε τη βόλτα στους αμμόλοφους της Σαχάρας με καμήλες για να απολαύσουμε τη μοναδικότητα, τη μεγαλοπρέπεια και την απεραντοσύνη της Σαχάρας.

Δείπνο ξεχωριστό όπως πάντα. Διανυκτέρευση (ας πούμε, κι ίσως γίνει…)

 

 

 

8η ημέρα - Παρασκευή 1/11,

 

    ΝΤΟΥΖ – ΜΑΤΜΑΤΑ - ΕΛ ΤΖΕΜ – ΣΟΥΣ - ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το βορρά  με επίσκεψη στα  Ματμάτα χωριό Βερβερίνικο, μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο, χτισμένο σε ένα λόφο με τις περίφημες κατοικίες των Τρογλοβιτών, όπου θα επισκεφθούμε και μια τυπική κατοικία τους.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ.

 

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας διασχίζοντας τους ατέλειωτους ελαιώνες, άφιξη στην Σους. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο φημισμένο Θέρετρο του Πορτ ελ Καντάουι με την χαρακτηριστική μαρίνα του και την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του.

 

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε παραδοσιακό εστιατόριο όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια Τυνησιακή βραδιά, με παραδοσιακή κουζίνα, παραδοσιακούς χορούς και χορό oriental (προαιρετική).

 

Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο (Enfidha), για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

9η ημέρα - Σάββατο 2/11,

 

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Ημέρα ελεύθερη για να το απολαύσουμε…

 

Το βράδυ στις 21.00 αναχώρηση ακτοπλοϊκά για “Περαία”, όπως λένε οι παππούδες μας!

 


 

 

Περιλαμβάνονται:

·         Αεροπορικά εισιτήρια  Ηράκλειο – Τύνιδα – Ηράκλειο με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

·         Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.

·         Μεταφορά  από το  λιμάνι  του Ηρακλείου  στο αεροδρόμιο στις  26.10

·         Μεταφορά  από  το αεροδρόμιο του Ηρακλείου   στο ξενοδοχείο στις  02.11  ξημερώματα.       

·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια   Πειραιάς –Ηράκλειο –Πειραιάς σε  τετράκλινες  εσωτερικές καμπίνες (25.10 Πειραιάς –Ηράκλειο &  02.11  Ηράκλειο –Πειραιάς με Minoan Lines)

·         (1) διαν/ση  στο  ξεν/χείο Dom  4*  στο Ηράκλειο Κρήτης  στη  01 προς  2 Νοεμβρίου με πρωινό .        

·         Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Χαμμαμέτ στο ξενοδοχείο LAICO HAMMAMET 5* ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.

·         Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τοζέρ στο ξενοδοχείο HOTEL RAS EL AIN TOZEUR  4* Superior ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.

·         Μία (1) διανυκτέρευση στην Ντουζ στο ξενοδοχείο MOURADI DOUZ 4,5* ή παρόμοιο σε standard δωμάτια.

·         (6) πρωινά και (6) επιλεγμένα γεύματα ή δείπνα

·         Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός-αρχηγός.

·         Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

·         Η εκδρομή στις ορεινές οάσεις (Νέφτα, Σεμπίκα, Ταμέρζα, Ουνγκισμέλ) με τζιπ 4Χ4 (υποχρεωτική η ζώνη ασφαλείας).

·         Ραντεβού και Βόλτα με  καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας.

·         Ασφάλεια ταξιδιού αστικής ευθύνης.

·         Μία βαλίτσα 15 κιλά ανά άτομο.

·         Μία χειραποσκευή ή προσωπική τσάντα.

Δεν  περιλαμβάνονται

·         Προαιρετική Τυνησιακή Βραδιά με ένα επιπλέον δείπνο (25€ το άτομο) με παραδοσιακή τυνησιακή κουζίνα, παραδοσιακούς και oriental χορούς, για την τελευταία ημέρα του προγράμματος.

·         Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους(25€ το άτομο) και γενικά όπου απαιτείται.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση :  Ηράκλειο – Τυνησία (Enfidha)             09.00 – 10.00 

Επιστροφή   :  Τυνησία (Enfidha)  – Ηράκλειο           23.30 – 02.30                                                 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

·         Check out στα ξενοδοχεία: στις 12.00

Απαραίτητο Διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την επιστροφή στην Ελλάδα.

 

 

Όλοι μαζί θα καταπλήξουμε

με την παρουσία μας τους συμπάσχοντες ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ